Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Огромното доверие на моите съграждани приемам като огромна отговорност

Снимка - Община град Добрич, кметът Йордан Йорданов

„Огромното доверие на моите съграждани приемам като огромна отговорност“. Това заяви кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Новият кметски екип започна своя втори мандат, ще приключи годината и ще влезе в новата 2020-та с мотото: „Продължаваме промяната на Добрич“. „С това мото всъщност се опитахме да кажем на всички наши съграждани, че нашият стремеж ще бъде да продължим с по-големи темпове възстановяването на инфраструктурата на Добрич във всеки един аспект.

Не само улици, но и тротоари, осветление, междублокови пространства, градинки и паркове. В общи линии да създадем нужните удобства, тоест нашият град да влезе в крак с европейското развитие“, каза Йордан Йорданов. По думите на кмета, когато се положи началото на един мандат и неговия край, това бележи по някакъв начин една страница от развитието на една община – начина, по който се е работило, развитието, спечелените проекти, инвестициите, които са привлечени. „Смятам, че за да надградим себе си, би следвало да има промяна. Една такава промяна вече е факт.

Имаме нов заместник-кмет през втория мандат – инженер Пенчо Керванов. Стремежът ни винаги е бил да вървим с още по-бързи темпове. Нормално е  и моите очаквания към него да бъдат точно такива, а именно в по-бързи и по-мащабни темпове да развиваме нашия град. Ще има структурни промени, определено. След четири години в Общината мисля, че един настоящ кмет най-добре може да направи преценката какво е нужно да се промени. Ще се опитаме да изрежем язвите и да оздравим някои от звената, които в годините по един или друг начин вървяха по инерция“, коментира кметът на добруджанския град.

Жулиета НИКОЛОВА