Йордан Младенов, БСП: Опрощаването на задълженията на Главното мюфтийството е пример за договорка между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“

Йордан Младенов, БСП

Опрощаването на задълженията на Главното мюфтийството е пример за договорка между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“. Това каза за предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“ народният представител от „БСП за България“ Йордан Младенов. „Въпреки общественото недоволство, от изявленията на Владислав Горанов и Цветанов се разбира, че опрощаването се разменя с разсрочване. Ние държим да има прозрачност – за колко време и при какви условия, иначе това е просто завоалиране на същата договорка между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“. 8 млн. лева опрощаване е привилегия, от която мисля, че няма български граждани, които да се възползват“, заяви Йордан Младенов. Според него всички тези договорки са предизборни жестове и отчаяни опити да се закрепи статуквото в парламента. „Позицията на ПГ на БСП да напусне парламента освети рязко задкулисието и договорките в този мандат на Народното събрание. Всяка сделка цели единствено оцеляване на тази власт и не се говори за никаква защита на българските гражданите. Опрощаването на задълженията на мюфтийството е точно този пример за договорка на управляващата вече тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“, каза Йордан Младенов. По думите му със страховете на хората се заиграват ГЕРБ и ДПС.
Йордан Младенов коментира и решението на „Воля“ да напусне парламента. Според него парламентарната криза в страната се задълбочава. „Напускането на парламента от страна на „Воля“ е политически балон и поредният цирков номер на Веселин Марешки, който се опитва да потърси внимание и да извлече лични дивиденти. Процесите в парламента се задълбочават, защото при разделянето на „баницата“ явно има неразбории. Всеки иска повече“, допълни Йордан Младенов.
Росица АНГЕЛОВА