Йордан Младенов, кмет: Наследяваме наложени на община Пещера 453 253 лева финансови корекции по ОП „Региони в растеж“

Пещера. Наследяваме наложени на община Пещера 453 253 лева финансови корекции по ОП „Региони в растеж“, каза на пресконференция кметът на община Пещера Йордан Младенов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Той обясни, че общината трябва да реши и други два проблема –  първият е за част от сградите, които не са достигнали изискуемите 60%  енергийно спестяване в резултат на санирането.  „Другият проблем е свързан с достъпната среда, където не са изградени необходимите съоръжения, а това е задължително“, коментира Младенов.

Той коментира, че е създадена работна група от общината, съвместно с МРРБ, за да се намери правилният метод за изграждане на съоръжения за достъпна среда. „Това ще ни гарантира, че няма да изгубим финансирането, но ще доведе до допълнителни разходи, в противен случай няма да получим средствата“, коментира Младенов.

Кметът на Пещера каза също, че другият проблем е сметопочистването и сметоизвозването, където има закупена техника за над 400 000 лева, която не може да бъде използвана, тъй като е неизправна. Освен това са заварени договори за поддържане на уличната мрежа с доста завишени цени. Като пример той посочи, че за редене на павета е посочена цена от 92 лв на квадратен метър.

Ваня НИКОЛОВА