Йордан Тодоров, Инициативен комитет на протестиращите: Жителите на Асеновград временно прекратяват протестите

Асеновград. Жителите на Асеновград временно прекратяват протестите. Това съобщи за Радио „Фокус“ Пловдив Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите. Причина за преустановяването на протестните действия е, че по-голяма част от жителите се намират извън града поради отпускарския сезон.
„Тази неделя протест няма да има“, заяви Тодоров. Той коментира и проведената преди ден втора акция за събаряне, при която бяха премахнати нови 10 стопански и жилищни постройки в кв. „Лозница“ в Асеновград. „Незаконните къщи и постройки в циганската махала са над 200. Общината е предприела мерки, изпълнила е някои обещания, но виждаме, че няма желания ефект“, каза още Тодоров. По данни от общината до този момент са премахнати общо 26 постройки в местността „Лаково“. 36 са издадените заповеди за незаконно строителство в циганската махала. Йордан Тодоров заяви, че през в началото на следващия месец протестите ще бъдат подновени.
„Фокус“ припомня, че жителите на Асеновград започнаха серия от протести, след като на 26 юни 2017 г. група цигани нападна с колове и мотики ученици, треньори и родители от отбора по кану-каяк, докато са тренирали на язовир „40-те извора“ край Асеновград.
Кристиян ГАРОВ