Каварна се сдоби 200 нови посадени дръвчета

Община Каварна се сдоби с 200 нови посадени дръвчета, които бяха обещани на всички граждани от кмета Нина Ставрева. Това съобщават от Общината. В залесяването се включиха Общинска администрация- Каварна, Общинско предприятие „Чиракман“, ученици и техните родители, и учители. С общи усилия участниците в инициативата облагородиха улици, паркове, училища и детски градини с многобройните фиданки и направиха града още по-приветлив и зелен още през първите дни на пролетта. „Гората на надеждата“ е едно от местата, което стана стопанин на млади дръвчета. Нейните първи дръвчета са засадени, когато Каварна е обявена за град през 1906 година и 113 години по- късно гората бе обновена.

„Инициативата ще продължава и за напред. Това е един добър пример за добри дела. Нека пръскаме доброто и да заразяваме и останалите“, заяви госпожа Ставрева по време на залесяването.

Засадените дръвчета са от вида хибискус, рожков-див, явор, каталпа, червен дъб, кипарис и чинар, които са доставени от разсадник „Соколово“.