Как да управляваме безопасно мотор и защо трябва да сме физически активни ще разказват пред великотърновци членове на „Младежка банка“ – Велико Търново  

Интернет-младежи-мрежа

Как да управляваме безопасно мотор и защо трябва да сме физически активни ще разказват пред великотърновци членове на „Младежка банка“ – Велико Търново. Това са двата проекта, които предстои да бъдат реализирани до края на лятото, каза за   Радио „Фокус“ – Велико Търново ръководителят на организацията Ваня Димитрова. Първият е насочен към безопасното каране на мотори и мотоциклети. Темата е избрана, тъй като, според националната статистика смъртността поради непредпазливост на пътя сред младите, нараства. „Предвидено е да се проведат неформални срещи между възрастни и младежи , за да се повишат знанията и компетенциите на младите хора по отношение на това как управляват мотор.  Другият проект е насочен към физическата подготовка на нашите деца и по-специално street fitness. През септември организирахме състезание, младежите се ентусиазираха, харесаха новия спорт и затова решиха това да е  единият от проектите“, обясни Ваня Димитрова. Тя уточни, че част от събраните средства ще се вложат в ремонт на площадката в парк „Дружба“.

Освен това подчерта и, че проектите, които Младежката банка реализира с различна насоченост, като целта е да бъдат обхванати колкото се може повече младежи.

Луиза ТРАНЧЕВА