Кампания под надслов „Намалете скоростта заради децата“ стартира на територията на Великотърновска община

Велико Търново. Кампания под надслов „Намалете скоростта заради децата“ стартира на територията на Великотърновска община. Инициативата е по идея на местната администрация и Сектор „Пътна полиция“, и започва на 31 май, когато най-малките ученици излизат във ваканция. Това поясни пред журналисти зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Към момента вече са разпечатани 1000 флаера, които ще бъдат раздавани на ключови кръстовища от деца.
Партньори на кампанията са Сдружението на кметовете и кметските наместници, което ще включи Центровете за работа с деца в населените места, както и дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“. „Към момента центровете са общо 20, като в 8 от населените места има и училища, от които реално започваме. Ще участваме и в Лятната полицейска академия, където също е залегнала превенцията за безопасността на децата“, поясни Тошо Кръстев, председател на Сдружението на кметовете. По програма малчуганите ще посетят и Центъра за превенция в Балван, където има изградена площадка за безопасност на движението. Такава ще предстои да бъде изградена и в ОУ „Петко Славейков“ във Велико Търново. Това потвърди директорката на учебното заведение Данка Борисова. В момента се търсят средства, като съоръжението ще струва 20 000 лв. Проектът вече е готов, благодарение на дарителското сдружение.

Проф. Георги Камарашев призова всички участници в кампанията да са изключително сериозни и да работят активно за превенцията на децата.

Луиза ТРАНЧЕВА