Капитан Пламен Пантелеев, който загина при авиокатастрофа с военен хеликоптер край Крумово е участвал в мисии по гасене на пожари през миналата година

Пловдив. 48-годишният капитан Пламен Пантелеев, който загина при авиокатастрофа с военен хеликоптер край Крумово по време на учебен полет, е участвал в граждански мисии по гасене на пожари през миналата година. Това съобщи пред журналисти  командирът на Авиобазата в Крумово бригаден генерал Димитър Иванов, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. той е бил втори пилот при гасенето на пожари над Хасково и над Кресна. В годините назад, като опитен пилот на Ми–17 е участвал и в други спасителни дейности”, каза още Иванов. Вторият пилот 45-годишният капитан Стоян Неделчев не е участвал в мисии по гасене на пожари, но също е опитен. Според бриг. генерал Иванов и двамата загинали пилоти са достойни мъже и професионалисти.
По думите на командира на авиобазата в Крумово при такива катастрофи обикновено причините могат да са три – техническа неизправност на машината, пилотска грешка, или влияние на атмосферните условия. „Пилотите не са подали никакъв сигнал за опасност, тъй като от височина около 30-50 метра падането на самолета става за около 1-2 секунди”, каза още бригадният генерал.
Погребението на пилотите ще бъде в четвъртък.
Цветана ТОНЧЕВА