Картинна изложба „Дворцова мистика“ е първото събитие в културния календар на Държавен културен институт „Двореца“ в Балчик

Картинна изложба „Дворцова мистика“ е първото събитие в културния календар на Държавен културен институт-Културен център „Двореца“ в Балчик, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.  Творбите са от фонда на Културния център. Изложбата може да бъде разгледана от 3 до 31 януари в галерия „Тихото гнездо“. Следващото събитие в културния календар на „Двореца“ е през месец февруари.

На 18-ти ще се проведе Час по родолюбие с тема: „Образът на Васил Левски в родовата памет“. Мястото е галерия „Тихото гнездо“. Това ще бъде среща-дискусия с Христина Богданова, която е родственица на Левски. През месец март ще бъде представена изложба на преподаватели от Националното училище по изкуства „Добри Христов“ – Варна. Озаглавена е „Дворцова палитра“.

Изложбата може да бъде разгледана в галерия „Тихото гнездо“ от 24 март до 8 април. А на 27 март в Каменна зала ще бъде организирана куклено-театрални творческа работилница „Творческо приключение“.

Жулиета НИКОЛОВА