Катастрофа с участието на два леки автомобила и автобус затвори за кратко пътят Чепеларе – Пампорово, трима са пострадали при инцидента

Катастрофа с участието на два леки автомобила и автобус затвори за кратко пътят Чепеларе – Пампорово, трима са пострадали при инцидента. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян старши комисар Николай Димов – директор на Областна дирекция на МВР – Смолян. „Произшествието е възникнало около 14.30 часа на прав участък от пътя, като по първоначални данни, лек автомобил със смолянска регистрация изпреварва едновременно автомобил и автобус и се блъска в насрещно движещ се автомобил странично. Няма тежко пострадали по първоначални данни. Има съмнение за счупена ръка на 10-годишно дете, в единия автомобил е пътувало и 10-месечно бебе, което е без наранявания, майката също се е оплакала от болки, както и водачът на другият лек автомобил. На всички пострадали е оказана спешна медицинска помощ“, отбеляза ст. комисар Димов.

Районът на катастрофата е бил отцепен за кратко, като автомобилите, пътуващи по направлението Чепеларе – Пампорово са пренасочвани през Рожен и Превала, но вече контролирано се пропускат пътуващите по пътя. „Извършват се процесуално-следствени действия на местопроизшествието. На място са изпратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ, защото се е наложило да се реже едната кола, за да излезе човека. По случая е образувано досъдебно производство“, каза още ст. комисар Димов.

Нели ГЕРГЬОВСКА