Кинофестивал не-Възможното образование за документални филми ще се проведе в Пловдив

Пловдив. Започва второто издание на Кинофестивал не-Възможното образование за документални филми. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив организаторите от  Сдружение “Общност за демократично образование”. Тази година част от филмите ще гостуват и в още няколко града извън столицата, включително и в Пловдив. Екипът на пловдивското издание на фестивала е подбрал 9 документални филма, които представят разнообразни успешни практики на учене и преподаване от цял свят. Целта е да се запознаят зрителите, които са и възможни участници в образователния процес (ученици, учители, родители), с многообразието на методи и системи за обучение.
В рамките на кинофестивала ще се предостави и пространство за диалог и дискутиране на възможностите за подобряване на образователната среда в различните общности. След прожекцията на всеки филм публиката ще има възможност да дискутира и постави своите въпроси по представените теми с поканените гости, които са специалисти в различни области на образованието.
Пловдивското издание на фестивала се организира съвместно от екипи на училище “Слънчев лъч”, сдружение “Общност за свободно образование”, “Младият Пловдив чете” и Народна библиотека “Иван Вазов”.
Прожекциите ще се проведат на 16,17, 18, 23 и 24-ти февруари, а домакини на събитията ще бъдат ЧОУ “Слънчев лъч” и Народна библиотека “Иван Вазов” в рамките фестивала “Младият Пловдив чете”.