Кирил Ваклинов, общински съветник: В името на гражданите сме длъжни да изберем председател на Общински съвет – Благоевград

Снимка: Pixabay.com

Благоевград. Общински съвет – Благоевград е „продукт“ на местните избори, които се проведоха преди малко повече от месец на територията на общината и които възпроизведоха 14-ет различни формации. Това коментира за Радио „Фокус“ – Пирин общинският съветник Кирил Ваклинов, след като повече от месец местния парламент функционира без председател. „Това от своя страна означава, че Общински съвет – Благоевград е силно фрагментиран. По принцип това не би трябвало да представлява проблем ако всички колеги искат да се развива Община Благоевград и да работят в името на гражданите. За съжаление се появи фронтова линия или грубо казано Общински съвет – Благоевград се раздели на идеални части. Точно 50 на 50 с няколко неутрални или така наречените „бели бюлетини““, каза още Ваклинов.

Според него изходът от тази ситуация е в диалогът, който трябва да се проведе. „Това е ролята на обществениците, на хората, които се занимават с обществена дейност. Те трябва да седнат и да разговарят по между си, за да се намери компромисно решение, дори с цената на ротация на председател“, добави Ваклинов.

Той обясни, че идеята е да се изберат двама председатели, които да се сменят през някакъв срок. „Ние в край на краищата сме длъжни да възпроизведем това решение. За съжаление големите политически групи все още не само, че не коментират този вариант, но и до колкото съм запознат не говорят по между си“, посочи Ваклинов.

Ливия НИНОВА