Китаристът на Стинг – Доминик Милър пристига за концерт във Варна през март

Снимка - София Филм Фест - Варна

Авторът  на едни от най–големите хитове на Стинг, като Shape Of My Heart,  La Belle Dame Sans Regrets и много други ще гостува през март във Варна. Това съобщават организаторите от „Артин Вижън“.

София Филм Фест във Варна ще започне със силен старт, тъй като след официалното откриване,  Доминик Милър ще сподели сцената на Фестивален и конгресен център във Варна със своята банда – Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон, Рани Криджа – перкусии и Якоб Карлсън – клавишни.

Повече от 28 години Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. насам.

Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик  учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.

Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Тази година Доминик Милър избра Варна и Пловдив за двете дестинации в България  за да представи  последният си албум „Absinthe“, с който  изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография.

За албума си „Абсент“ Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си.

Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на сдружение за култура и образование Милчо Левиев, в партньорство с GuitArt Fest и София Филм Фест във Варна.

Уникалното шоу на Доминик Милър & Band е на 13-ти март 2020 г. от 21.00 часа.