Клубът по шах „Сините камъни “ бе домакин на 1-ви открит турнир по ускорен шахмат „Купа Туида“

Продължават спортните прояви на клубът по шах „Сините камъни “ с председател Радослав Очков. Това съобщиха от отдел „Спорт“ на Община Сливен.

Клубът беше домакин на 1-ви открит турнир по ускорен шахмат „Купа Туида“ . В спортната проява взеха участие около 80 участника от различни възрастови групи от цялата страна. Това е второ събитие, което клубът организира в рамките на два месеца. Първото беше в началото на м.септември с участието на специален гост шесткратният шампион и гросмайстор Васил Спасов, който изнесе и лекция на малките шахматисти.

Неотдавна на клубът беше предоставена нова зала, в която треньорът и председател на клуба ще обучава и популяризира тази интересна и трудна игра сред малките й любители. Създадена е възможност за прожекции на уроци по шах. „Искаме на предоставим най-добрите условия на децата, да участват в турнири и да организираме състезания, за да се срещат със свои връстници от цялата страна. Шахът е игра, предпазваща от негативни влияния, учи на дисциплина и развива чувството за отговорност“, съобщи Радослав Очков. Залата се намира в една от сградите на Общинския пазар в Сливен и занятията по шах, се провеждат два пъти в седмицата. Записвания на тел. 0892 456770

Проявата се организира по случай празника на града със съдействието на от клуб по шах „Темп“.