Кметът Георги Икономов ще приветства учениците на пл. „Никола Вапцаров” по повод нова учебна година

Банско.Площад „Никола Вапцаров” отново ще се превърне в най-големия училищен двор, който ще събере всички, започващи нова учебна година. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. В 9.30 часа кметът на Общината Георги Икономов ще приветства учениците, техните учители и родители за поредната година, изпълнена с трепети и желание за нови знания.
„Под звуците на химна на Република България и със думите на „Аз съм българче”, изречени на глас от всички присъстващи, децата несъмнено ще усетят силата и важността от това да бъдат заедно в следващите месеци. Заедно в игрите, които няма да са вече с любимите играчки, заедно в уроците, които ще са по-трудни от преди, и заедно в ежедневните проблеми, които ще преодоляват с помощта на учителите си. Затова ви уверяваме, че Община Банско се грижи, всички на територията и да постигат своите върхове в една спокойна и съзидателна атмосфера и дава възможност за развиване на знания, умения и таланти, както за учениците, така и за техните високо квалифицирани преподаватели. За всички тях, преподаването не е просто професия, а мисия, с която да оставят отпечатък в съзнанието и живота на своите класове.
Затова на прага на поредното приключение, за което любимото училище ще отвори врати, ви желаем здраве и стремеж, мъдрост и усърдие и много, много приятели, с които да извървите заедно пътя към собственото си израстване“, посочват от Общината.