Кметът Живко Тодоров: Ще направим Стара Загора по-сигурен, по-спокоен, перспективен и развиващ се град

Интервю с Живко Тодоров, трети мандат кмет на Община Стара Загора за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“.

Водещ: Предстои след броени минути да положите своята клетва като кмет на Стара Загора. Какво означава гласуваното доверие на старозагорци за трети пореден път?

Живко Тодоров: Разбира се, на първо място това е една много голяма отговорност. Аз се надявам, че ще имам възможност да работим в добра атмосфера и в Общинския съвет, и заедно с останалите представители, които са избрани в съвета ще можем да работим за това да подобрим Стара Загора и да направим живота на старозагорци по-добър.

Водещ: Дни след официалния край на местните избори у нас каква е вашата оценка за тях?

Живко Тодоров: Според мен тези местни избори с нищо не се отличаваха от всички останали. Един местен избор е в крайна сметка е предимно мажоритарен, защото хората гласуват по-скоро за фигура, отколкото за партии. От тази гледна точка те са избрали най-добрите представители. Защото винаги гласът на хората е решаващ и най-важен.

Водещ: Какви бяха посланията на старозагорци, които чухте по време на предизборната кампания, която проведохте?

Живко Тодоров: Хората искат по-добри условия за живот, улици, тротоари, междублокови пространства, искат да имат добра работа и добро заплащане. За този приоритет вече трябва да се работи съвместно с държавата, за да се осигуряват по-добри условия за живот на хората, да се задържат младите в местата извън София. Така че това са основните приоритети, по които и ние ще работим. Специално пък старозагорци искат от нас да се изгради и голяма многофункционална зала, която да бъде за конгреси, концерти и спортни мероприятия. Стара Загора има добре развит спорт. Така че основните неща, по които ще работим през следващите години.

Водещ: А кое е най-спешното предизвикателство пред Община Стара Загора и какво остана недовършено от предишния ви мандат?

Живко Тодоров: Започнали сме изпълнението на много дейности. Разбира се, най-спешното в момента е подготовката за зимата, за да можем да осигурим нормални условия за придвижване на хората. Но в спешен порядък нямаме нещо, което да трябва веднага да се започне или да се довърши. Имаме проекти за зоопарка, който стартира, проект за руския пазар в Стара Загора, за санкционната градина, летния театър. Така че имаме много неща, по които в момента работим, и които ще дадат резултат през следващата година. И съм убеден, че старозагорци ще бъдат удовлетворени.

Водещ: Какво е посланието ви към старозагорци и какво бихте им казали в началото на настоящия 4-годишен мандат?

Живко Тодоров: Моето пожелание и послание към тях е да бъдат живи и здрави, да работят с позитивизъм за своя град, защото Стара Загора е един от хубавите градове в България. Ние ще се постараем да го направим по-сигурен, по-спокоен, и същевременно град с перспективи и развитие.

Веселка ИВАНОВА