Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна с посланика на Руската Федерация Анатолий Анатолиевич Макаров

Снимка: Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна с посланика на Руската Федерация Анатолий Анатолиевич Макаров. Това съобщиха от Община Бургас. На срещата между посланника Негово Превъзходителство Анатолий Анатолиевич Макаров и кмета на Бургас се обсъждаха въпроси относно предстоящия туристически сезон.

Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие миналото лято, стана ясно от срещата. Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен. Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас,  като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта, стана ясно още по време на срещата. Обсъден бе и въпросът за установяването на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и бургаски регион.

На срещата присъстваха генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, търговският съветник към посолството Игор Илингин.