Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри обновен строителен хипермаркет

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията по откриването на обновения и разширен строителен хипермаркет „Практикер“, който се намира в Търговския парк на Старата столица. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Градоначалникът и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев прерязаха лентата на обновения обект. Хипермаркетът отваря десетки нови работни места, разширен е с близо 3000 кв. метра и предлага над 50 000 артикула.
„Това е поредната значима инвестиция във Велико Търново, която спомага за икономическия просперитет на града, до повишаване на конкурентоспособността и на средната работна заплата. Не на последно място, обновеният хипермаркет увеличава избора и пред клиентите“, каза по време на откриването кметът на Велико Търново Даниел Панов.
Кметът припомни, че Старата столица е все по-притегателно място за инвестиции и е сред 20-е български града, които са основни генератори на икономически растеж. „С реализацията на проектите ни за градска среда и инфраструктура целим непрекъснато да подобряваме условията за живот и за бизнес. Старата столица привлича все повече инвестиции, а това води и до повишаване на жизнения стандарт“, продължи Панов и поздрави всички гости и по случай големия църковен празник Възнесение Господне – Спасовден.
Сред гостите бяха също заместник-кметът Снежана Данева-Иванова, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.