Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер в  Синаговци

Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер в  Синаговци, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общината.   Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала на ДГ „Детелина“ в село Синаговци. Базата е предоставена за ползване за летен лагер по предложение на кмета Огнян Ценков и с решение на Общинския съвет. Летния латгер в Синаговци през летния сезон приема деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общината.

Директорът на ДГ „Зорница“ Светлана Петкова посрещна кмета Огнян Ценков, който заедно със заместник-кмета Венци Пасков и кмета на Синаговци Иван Иванов посетиха 17-те лагерници от първата  смяна. Ценков поздрави учителите и възпитаниците на детското заведение и изрази задоволството си от добре уредената база. „Условията, които са създадени за децата, са много добри. Вие не само първи откривате сезона, но и за първи път ще почивате на това прекрасно място, където малчуганите ще могат да играят и да се забавляват, обгрижвани с любов и внимание. Пожелавам на всички много приключения, забавления и приятни емоции!“, каза видинският кмет.  Гостите разгледаха базата, която разполага със съвременно обзаведени спални помещения, зала за хранене,  кътове за занимания, просторен двор с басейн и различни съоръжения за игра.

Светлана Петкова благодари на Огнян Ценков за това, че е помислил и за най-малките и те вече имат място за истинска почивка през лятото. Тя сподели, че всеки ден децата ходят на разходка сред природата, посещават домовете на хора от селото и се радват на животните, които стопаните отглеждат, гледат филми и дори си организират дискотека, но най-голямата атракция е басейнът. С голямо нетърпение обаче очакват петъчния ден, предвиден за лагерния огън, край който ще има много музика и забавления.  Малчуганите зарадваха присъстващите с кратка програма, като пяха, танцуваха валс и играха хоро, на което се хванаха и гостите.В края на посещението си Огнян Ценков раздаде сладолед на децата, с който да се разхладят в горещия летен ден.

Тази година в базата за отдих ще почиват и възпитаниците на още две детски градини – „Детелина“ и „Славейче“, в групи от по 20 деца.