Кметът на Видин Огнян Ценков  посети жилищни квартали с ново асфалтирани междублокови пространства

Кметът на Видин Огнян Ценков  посети жилищни квартали с ново асфалтирани междублокови пространства, това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общината. Огнян Ценков се запозна първо с приключилите наскоро ремонтни работи в ж.к. „Химик“, при блок 94, на стойност 29 000 лв. Там се срещна с живеещите в него, сред които беше и заместник-председателят на Общинския съвет Красимир Асенов. От името на всички той изрази благодарност към кмета и Общината за това, че се вслушват в гласа на гражданите и предприемат необходимите мерки, за да бъдат преобразявани жилищните квартали. Хората споделиха, че участъкът пред входовете не е асфалтиран от 40 години. Ценков разказа, че след подадения от тях сигнал за състоянието на междублоковото пространство, е дошъл лично да се запознае с проблема. Хората правят и подписка, инициирана от Красимир Асенов. „Средствата, с които реализирахме ремонтните работи на най-проблемните места, са субсидия от правителството. Много често опоненти и някои недобросъвестни граждани правят изявления, че тези дейности са предизборни. Не е вярно. Процесът е постоянен. Всяка година със средства от общинския бюджет и подкрепа от правителството сме осъществявали ремонти и облагородяване на жилищните квартали в град Видин и всички населени места“ – обясни кметът.

В ж.к. „Химик“ през този месец е приключило асфалтирането на междублоковото пространство при бл. 8, 11  и 12 – на стойност 47 500 лв. и пред бл. 7 – на стойност 21 800 лв.

Огнян Ценков посети и ж.к. „Строител“, където полагане на асфалт е извършено при бл. 9 – за 11 145 лв. и при бл. 8 – за 21 000 лв. Посрещнаха го десетки жители, които му благодариха за направеното и също казаха, че ремонти тук не са извършвани от 40 години. Хората разговаряха с видинския кмет повече от час, като споделиха и други проблеми и идеи, свързани с благоустрояването на квартала, както и намеренията си да кандидатстват с проекти по програмата „Местни инициативи“, които Община Видин финансира.