Кметът на Девня награди ученичката, върнала изгубен портфейл

Кметът на Община Девня награди петокласничката Айлин Ферад, която откри изгубен портфейл, съдържащ пари и лични документи, и го върна на притежателя му. За доблестната постъпка Свилен Шитов днес покани в кабинета си малката Айлин и ѝ подари висококачествен електронен четец, позволяващ продължително четене без умора на очите. Това съобщиха от пресцентъра на Община Девня.

Кметът благодари на тийнейджърката за това, че със своята благородна постъпка, която стана достояние на цяла България, е дала пример не само на своите връстници, но и на възрастните, като освен това е направила добра реклама на града.

От своя страна Айлин Ферад благодари на Свилен Шитов за жеста и каза, че тя и по-голямата ѝ сестра Айтен, която е студентка в Икономически университет – Варна, открай време са искали да си купят устройство за четене на електронни книги и учебници. Кметът пожела на Айлин да бъде все така добра и ученолюбива и с действията и постъпките си да продължава да бъде добър пример в обществото.

Междувременно стана ясно, че притежателят на изгубения портфейл – инж. Галин Грозев от „Агрополихим“, утре се завръща от отпуската си и ще посети ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – кв. „Повеляново“, за да благодари лично на малката Айлин.