Кметът на Калофер Румен Стоянов: Все повече хора посещават града ни през последните години, което ни радва и ни кара да се чувстваме горди

снимка: Кметство Калофер

Калофер. Все повече хора посещават Калофер през последните години, което може само да ни радва и да ни кара да се чувстваме горди с града ни. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив кметът на Калофер Румен Стоянов. Той посочи, че градът на Ботев привлича туристи от цяла България, а и не само.

По отношение на 2019 година, кметът отбеляза, че тя е била изключително трудна за Калофер. „Трудна, както всички останали години. Ние сме с малък бюджет в Калофер и с него могат да се направят малко неща. Не сме включени към програми с по-големи инфраструктурни проекти, но се надявам през 2020 година това да се промени. Но не зависи от нас, а от община Карлово. Оттам ако преценят, тогава“, коментира Стоянов.

„През настоящата 2020 година най-важната задача остава съхраняването на всичко онова, което имаме. Не само като традиции, а и като инфраструктура. След което да надградим още всичко това, което сме направили и съхранили. Планирали сме през 2020 година да изградим детски площадки. Във връзка с почистването на града, правим малки къщички, в които да се събират всичките отпадъци – да не се развяват от вятъра и да се разнасят от кучета и т.н. Това са елементарни неща, които няма да струват чак толкова много средства и ще бъдат направени. Ще бъде още по-добре за града“, коментира Румен Стоянов.

Тони МИХАЙЛОВ