Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и легендата на българския футбол Христо Стоичков откриха обновения спортен терен в Профилирана гимназия „Пейо Яворов“

Снимка: ПП ГЕРБ-Петрич

Петрич. Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и легендата на българския футбол Христо Стоичков откриха обновения спортен терен в Профилирана гимназия „Пейо Яворов“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Днешният ден е памет за Петрич и за нас – петричаните. Легенда на българския, на световния футбол ни уважи и ни предостави възможност днес да се срещнем с него, да получим автограф, да се снимаме, да поговорим. Като футболист, като човек, господин Стоичков, винаги сте бил пример за професионализъм, за твърдост на характера. Именно затова децата гледат на вас като пример, който да следват в своя живот“, каза още Димитър Бръчков. Той добави, че местната власт ще продължава да работи в посока на това да се инвестират средства в подобряване на спортната инфраструктура. „Смятаме, че пътят на младите хора е единствен – спортът да калява техния дух и да ги дисциплинира. Дано така да бъде“, добави Димитър Бръчков. Той посочи, че обновеното спорно игрище ще служи на най-младите жители на Петрич.
От своя страна Христо Стоичков коментира, че е особено радостен да види обновеното игрище и многото деца, сред които са ѝ бъдещи футболисти на България. „България е „раждала и ще продължава да ражда“ футболисти. Благодарение на такива съоръжения, каквито откриваме днес, аз се радвам, че един ден младите деца ще тръгнат по моя път и дано някое от тях след години да дойде на същия този стадион и да ви покаже златна топка, златна обувка. Винаги съм мечтал като дете да играя на такова съоръжение, но нямах таква възможност. Вие, местната власт помагате и затова искам да Ви благодаря г-н Бръчков“, подчерта Стоичков. Той изрази надежда, че Община Петрич ще продължи да работи за развитието на спортната инфраструктура.
На обновеното спортно съоръжение без извършен ѝ водосвет от отец Ангел Кочев.
По-рано през деня легендарният български футболист се срещне с трениращите в детско-юношеската школа на ОФК „Беласица“, след това в залата на хотел „България“ представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“. В рамките на събитието стотици петричани имаха възможността да се снимат с Христо Стоичков, както и да получат автограф върху биографията на Камата. Христо Стоичков показа и оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс футбол“ му връчи през 1994 година.
Ливия НИНОВА