Кметът на Пловдив Здравко Димитров: Боксовият мач между Тервел Пулев и Дешон Уебстър ще бъде спортен празник за града

снимка: http://www.kubratpulev.bg

Пловдив. Боксовият мач между Тервел Пулев и Дешон Уебстър, както и цялата боксова галавечер, ще бъде спортен празник за град Пловдив. Това каза на пресконференция по повод предстоящото събитие кметът на града Здравко Димитров, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. По думите му, провеждането на боксова среща от такава величина е огромна чест за Пловдив.

„Искам да благодаря на организаторите, че предпочетоха град Пловдив за тази галавечер. Пловдив е Европейска столица на културата, но и столица на спорта. Знаем колко спортни звезди са поели по пътя си от този град“, коментира Здравко Димитров и призова всички жители на Пловдив са присъстват на боксовата галавечер и да подкрепят Тервел Пулев. „Лично ще присъствам на събитието и съм сигурен, че ще стане хубав мач и че нашето момче ще победи“, посочи кметът.

На пресконференцията присъстваха също братя Пулеви, техният мениджър, както и самият Дешон Уебстър. Кубрат Пулев сподели, че е изключително щастлив от факта, че мачът на неговия брат Тервел ще се проведе точно в Пловдив. „Очакваме една хубава битка на брат ми и много боксови двубой, които ще са драматични. Има три в тежка категория с българско участие“, каза Кубрат Пулев и посочи, че подобно културно събитие не е правено в Пловдив от много време. „Надявам се всички да се насладят на тази грандиозна боксова галавечер. Най-важното е Тервел да победи“, допълни той.

Тервел Пулев изрази надежда боксовата галавечер в Пловдив да предизвика достатъчно голям интерес, като бе категоричен, че ще покаже своя талант на предстоящия мач. „Ще направя всичко възможно победата да е за мен“, посочи Тервел Пулев.

Боксовата галавечер, част от която ще бъде и срещата между Тервел Пулев и Дешон Уебстър, ще се проведе от 19.00 часа на 14 декември в зала „Колодрума”. Победителят ще вземе интерконтинеталната титла в полутежка категория.

Тервел Пулев има 12 победи с нокаут и 2 със съдийско решение като професионален боксьор.
Уебстър е на 28 години родом от Канзас Сити и за първи път ще се боксира извън родината си. Той има 16 мача в професионалната си кариера, като е спечелил 12, загубил е два и има две ремита. Пораженията му са от непобедените до момента Стивън Нелсън и Али Ахмедов.

Над 4000 билета за събитието вече са продадени, съобщи на пресконференциятамениджърът на братя Пулеви – Ивайло Гоцев.

Присъстващите ще могат да видят общо 10 боксови срещи по време на събитието на 14 декември.

Боксовата галавечер в Пловдив се провежда под патронажа на Община Пловдив.

Тони МИХАЙЛОВ