Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на града

снимка: Община Пловдив

Пловдив. Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на град Пловдив. Това каза пред журналисти кметът инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Той отново подчерта, че решението му да не вземе участие в предстоящите кметски избори е лично и категорично. „Това не означава, че няма да се занимавам с политика или че няма да помагам на града с всички сили под каквато и да е форма. Не очаквайте от мен да спра да бъда активен. Напротив. Аз ще продължа в моето ежедневие да работя за града. Много пъти казвам, че чувствам много духовна връзка с Пловдив. Не смятам, че имам нужната енергия за трети мандат, с която да бъда полезен на града. Може да се кандидатирам за кмет през 2023 година. Защо смятате, че животът свършва?“, коментира кметът инж. Иван Тотев.
„Моето желание да не участвам в кметските избори е ясно заявено. Има много хора, които искат да продължа да бъда кмет и това е нормално. Би било ненормално след 8 години управление никой да не те иска. Представяте ли си пък тогава какво щеше да е?“, каза Тотев. Той коментира, че всички излъчени до момента номинации за кмет на Пловдив от ГЕРБ са за хора с опит. „Подкрепям абсолютно всички номинации, които са излъчени до момента. Задължително е да се представим добре. Ние направихме страхотни неща в града през тези 8 години. За нас е задължително да предложим вариант на жителите на града за едно устойчиво развитие на Пловдив“, коментира още Тотев.
Тони МИХАЙЛОВ