Кметът на район „Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков връчи почетен плакет на началника на Шесто РПУ

снимка: Община Пловдив

Пловдив. По случай професионалния празник на служителите  на МВР, кметът на район „Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков връчи почетен плакет на комисар Николай Кирков – началник на Шесто районно полицейско управление. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Общината. „Това отличие е израз на нашето признание за  високия професионализъм  в организацията на работата  на полицейското управление на територията на района и за осигуряване на спокойствието и реда  за нашите жители.   Знаем, че във всеки един момент  можем да разчитаме на адекватна помощ и превантивни мерки“, заяви в приветствието си  Николай Чунчуков. Според него особено важни са постиженията при изграждането на доверие между хората в етническия квартал и полицейските служители.
Ценна е и помощта, която служителите на Шесто районно оказват на кметството при проверките по домовете на отсъстващи деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. По този повод кметът на „Източен“ отбеляза и приноса на районните инспектори от  детска педагогическа стая Найден Трифонов и Камен Паунов, които бяха наградени с грамоти и книги. Добри думи за работата на полицаите сподели и заместник-кметът на района Васко Василев.
От своя страна началникът на Шесто районно полицейско управление комисар Николай Кирков благодари за почетните отличия и увери, че полицейските служители ще продължат бъдат винаги на линия. Той даде пример с многобройните беседи на районните инспектори в училищата по важни въпроси, свързани със сигурността, трафика на хора и интернет заплахите.