Кметът на район „Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков награди победител в кампания за регистрация на кучета

снимка: Община Пловдив

Пловдив. Кметът на район „Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков награди победител в кампания за регистрация на кучета. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Общината. Районният кмет връчи предметни награди на Вера Димитрова за регистрацията на домашния й любимец. Това стана в присъствието на заместник-кмета Васко Василев. Електронната система генерира под печелившия номер 8750 индивидуална картотека на кучето на Вера Димитрова от породата каракачанка.
Инициативата на Община Пловдив е наречена „Регистрирай куче и спечели награда” и се провежда за пета поредна година. Насочена е към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването на домашното си куче. Целта на кампанията е да стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение.
Предвидено е 12 изрядни притежатели на кучета да получат подаръци за своя любимец – разнообразни аксесоари и груминг услуги, ако до 10-ти декември 2019 година регистрират своя любимец в районната администрация по местоживеене.