Кметът на район „Източен“ присъства на демонстрация по пожарна безопасност в ДГ „Чайка“

Снимка: Община Пловдив

Пловдив. Нагледен урок по пожарна безопасност изнесоха пожарникарите от ІV Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ пред децата от ДГ „Чайка“ в присъствието на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от районната администрация.  Демонстрацията бе свързана с гасене на локален пожар, използване на пожарогасител, нагледни примери  за безопасно поведение  при опасност от инциденти и др.„Демонстрацията е чудесен пример за това как  нашите деца да получат  реални  знания за пожарна безопасност. Поздравявам директора Мария Петрова и ръководството за инициативата, осъществена съвместно с нашите партньори от ІV Районна противопожарна служба“, каза кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Екипът на пожарната, воден от старши инспектор Иван Мурджев, се справи професионално със задачата под зорките очи на любопитната публика. Част от нея бяха студени от ПУ „Паисий Хилендарски“, водени от асистент Биляна Калоферова, които споделиха, че за пръв път присъстват на учебна практика  с реален проблем на терен. „Колеги,  тук ви очакват още  много интересни  практически ситуации, надявам се  един ден да бъдете наши учители“, обърна се към тях Стефка Симеонова, главен експерт „Образование“ в  районната администрация.

Над 100 деца се включиха в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Община Пловдив, като днес на всички участници в него бяха връчени грамоти.

Пожарникарите  посетиха  и филиала на градината в кв. „Гладно поле“, с което към  проявата бяха приобщени  над 200 деца.