Кметът на Садово Димитър Здравков: Нови пет полицаи са назначени в общината

Садово

Пловдив. Нови пет полицаи са назначени в община Садово.  Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив Димитър Здравков, кмет на общината. Трима вече работят, очаква се още двама да дойдат, след като преминат школата за обучение. „Така вече ще има почти 24-часово покритие на община Садово с полицейска постова служба”, каза Здравков. „Досега полицаи от РУ в Асеновград покриваха и община Садово”, припомни кметът. „Остава обаче наложителен въпросът с младшите районни полицейски инспектори за населените места. В момента само двама полицаи обслужват 12 населени места, т.е. отговорят за 16000 души”, добави Димитър Здравков. По думите му проблемът там е, че дори да минат школа, те не могат веднага да станат младши районни инспектори, тъй като трябва да натрупат 2-годишен стаж.
Въпреки това в общинския център сигурността на хората вече е по-голяма. Директорът на ОДМВР в Пловдив е бил започнат с проблема и се е отнесъл доста сериозно към него. Част от проблемите са решени. „Отчита се намаляване на престъпността, но това е относително, тъй като никога не се знае какво ще се случи утре”, каза Димитър Здравков.
По въпроса за частните охранители кметът Здравков твърди, че е противник на частната охрана, тъй като един частник не може да изземва ролята на държавата.
Цветана ТОНЧЕВА