Кметът на Смолян Николай Мелемов запали светлините на коледната елха в града

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

На официална церемония кметът на Смолян Николай Мелемов запали светлините на коледната елха в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Въпреки минусовите температури, амфитеатърът на Новия център в града бе пълен с деца и техните родители, които с нетърпение очакваха Дядо Коледа и Снежанка. Те пристигнаха с еленомобил и раздадоха лакомства на всички. Пред гостите на празника кметът Мелемов заяви, че е щастлив отново в навечерието на най-светлия и хубав празник Коледа всички да са заедно и да запалят светлините на коледната елха. „Мили деца, желая ви много здраве, весели игри и прекрасен празник. На родителите пожелавам да имат усмихнати  и щастливи деца, защото за всички нас е най-важно нашите деца да са добре, да са здрави и да играят и да учат в прекрасна обстановка. Весели празници“, каза още кметът на Смолян и заедно с джуджетата на Дядо Коледа включиха светлините на елхата.

Празникът продължи с изпълнение на стихотворения и коледни песни от децата от театралната школа към ОДК – Смолян, както и малчуганите от детските градини „Зорница”, „Буратино”, „Синчец”, „Слънце”, „Родопчанче”, „Славейче“ и „Веселушко“.

За поредна година кметът Мелемов заменя поздравителните картички до институциите с електронни честитки, а средствата се дават за подаръци за децата.

Нели ГЕРГЬОВСКА