Кметът на Смолян Николай Мелемов получи грамота от военния министър за активно участие и принос за издигане авторитета на българската армия

Снимка: Община Смолян

Кметът Николай Мелемов получи Благодарствена грамота от министъра на отбраната Красимир Каракачанов за активно участие и принос за издигане на авторитета на Българската армия. Отличието му беше връчено от зам.-началника на Военното окръжие Смолян майор Анастас Велков. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Мелемов благодари за грамотата и посочи, че със 101 Алпийски полк винаги е имал добро и ползотворно сътрудничество. Военнослужещите оказват помощ за справянето с проблемите, предизвикани от природни бедствия . Военните са заслужили благодарността и уважението на смолянчани. Те участват във всички най-мащабни прояви от културния календар на Общината, свързани с честването на бележити дати на историческата ни памет.

През юни м.г. Смолян беше домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“, която преминава при изключителен интерес от страна на младите хора в града. Проявата се проведе със съдействието на община Смолян.