Кметът на София Йорданка Фандъкова: Нова бъдеща трамвайна линия ще бъде изградена по цялото протежение на булевардите „Тодор Каблешков“, „Филип Кутев“ до „Симеоновски шосе“

Нова бъдеща трамвайна линия ще бъде изградена по цялото протежение на булевардите „Тодор Каблешков“, „Филип Кутев“ до „Симеоновски шосе“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на бул. „Филип Кутев“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Трамваят ще започнем да го изграждаме тогава, когато всички участъци на това трасе бъдат изградени. В момента се провежда процедура за избор на изпълнител за разширението на участъка на бул. „Тодор Каблешков“ от „България“ до „Костенски водопад“. Там по проект е предвидено в средата да има обособено трамвайно трасе. Около половин километър е трасето по ул. „Филип Кутев“, коментира Фандъкова.
Зам.-кметът на София Дончо Барбалов допълни, че това е част от бъдещия бул. „Филип Кутев“. „3,5 млн. лв. е инвестицията. Изграждаме напълно функциониращата част от булеварда. В момента има 19 км положени тръбна мрежа, бордюри. Нещата вървят в срок“, каза още той.