Кметът на София Йорданка Фандъкова: През 2019 г. предвиждаме 68 млн. лв. за образование и над 5,6 млн. лв. за култура

През 2019 г. предвиждаме 68 млн. лв. за образование и над 5,6 млн. лв. за култура. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на проект за бюджета на Столична община за 2019 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„68 млн. лв. предвиждаме за образование – 19 млн. лв. отделяме за цялостна реконструкция и изграждане на 15 детски градини в кварталите „Манастирски ливади“, „Изток“, „Кръстова вада“, „Нови Искър“, район „Студентски“, „Горна баня“, „Овча купел“, „Подуяне“ и др.“, каза още Фандъкова и обясни, че над 9 млн. лв. ще бъдат дадени за изграждане на нови физкултурни салони в седем училища.
„5,6 млн. лв. ще инвестираме в консервацията и реставрацията на две минерални бани – в Банкя и в Овча купел. 550 хил. лв. ще дадем за основен ремонт на Кукления театър, като са одобрени и първите средства за старта на изграждане на Център за съвременно изкуство“, заяви Фандъкова и посочи, че 8 млн. лв. ще отидат за канализация и за язовири. „Продължаваме инвестициите в града и осигуряваме подобряване качеството на живот във всички райони на града“, заяви тя.
Цветилена СИМЕОНОВА