Кметът на София Йорданка Фандъкова: Сигурността е ключов приоритет в нашата работа, затова през 2018 г. изградихме интегрирана автоматизирана система за видеонаблюдение

Сигурността е ключов приоритет в нашата работа, който изисква всекидневно взаимодействие със структурите на МВР, НСО, ДАНС, Министерство на отбраната (МО) и др. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на сесията на Столичния общински съвет, представяйки отчет за дейността на дирекции „Сигурност“ и „Аварийна помощ и превенция“ за 2018 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Двете ресорни дирекции „Сигурност“ и „Аварийна помощ и превенция“, както и аз самата сме в отлична координация с всички институции, с които заедно работим за по-сигурна градска среда, защита на живота и здравето на гражданите и опазване на частното и публично имущество.
През 2018 г. в рамките на подготовката за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз заедно с МВР реализирахме ключов проект за системата на сигурност в София – изградихме интегрирана автоматизирана система за видеонаблюдение. Преди изграждането ѝ различните системи се оперираха от различни структури без интеграция между тях. С интегрираната системата реално свързахме всички центрове за видеонаблюдение на Столична община и СДВР, като видеоинформация се получава едновременно и независимо в реално време. Освен това системата разполага с аналитични функционалности – разпознаване на номера, автоматични справки и т.н. Проектът е реализиран така, че позволява разширяване и интегриране“, отбеляза Фандъкова.