Кметът Николай Мелемов дари събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян -2020 г.” на майките на малките Радина и Денислав

Снимка: Община Смолян

Днес бяха дарени събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян -2020 г.” на майките на Радина и Денислав – Милена и Светослава. Събраната сума в размер на 10 790 лв. беше разделена по-равно за двете дечица и им беше връчена от кмета Николай Мелемов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

„Благодаря на всички хора от Смолян и страната, които бяха съпричастни към благородната кауза и дариха средства за лечението на вашите деца като закупиха календара на община Смолян. Радина и Денислав са и наши деца затова може да разчита на помощ, която не приключва с тази инициатива,, каза Мелемов пред майките.

„Изказваме и нашата благодарност към г-н Мелемов за организираната благотворителна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за нашите дечица.. Думите не ни стигат да изразим нашата благодарност. Надяваме се и нашите деца като пораснат да бъдат също толкова благородни. Родопчани са много добри хора”, посочиха със сълзи на очи майките. Те обясниха, че на Радина и Денислав предстоят много процедури и лечение в чужбина затова тази помощ им е изключително много ценна.

Община Смолян благодари на всички, които показаха съпричастност към благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара. Изказваме благодарност и към всички хора, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел.

Втората ни инициатива приключи успешно, благодарение на всички участници в нея и хора с големи сърца. От 1 февруари стартира и третото издание на инициативата за Календар – 2021 г. на община Смолян.