Коледен базар в подкрепа на потребителите от Дневния център за работа с деца с увреждания се провежда в Асеновград

снимка: Община Асеновград

Асеновград. Коледен базар в подкрепа на потребителите от Дневния център за работа с деца с увреждания се провежда в Асеновград, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Общината. Той е позициониран във фоайето на Исторически музей и се организира съвместно с Общината. Сувенирите са изработени собственоръчно от децата от Центъра. Със събраните средства ще се покриват основни нужди на малчуганите.

Творенията са създадени от различни материали и и са в различни форми, но тематиката е една – Коледа. В базара могат да бъдат открити звънчета, рамки за снимки, свещници, коледни играчки, свещи, картички и други. Цените на сувенирите са от 1 лев до 10 лева. Поставена е и отделна кутия за дарения.

Към благотворителната инициатива се включиха и деца от подготвителната група на ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград. По време на традиционната „Коледна работилница в синята къща“, проведена в Етнографската къща преди няколко дни, малчуганите от детското заведение заедно с децата от Дневния център изготвиха интересни крушки, преобразени с цветни сияещи пайети. Към малките творци се присъедини и артист-приложникът Станимира Попкалинова.

Изложбата базар ще остане във фоайето на Исторически музей-Асеновград до края на декември.