Коледен благотворителен базар отваря врати в на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов

Велико Търново. Традиционният Коледен благотворителен базар на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в град Свищов отваря врати днес. Каузата, за която ще се събират средства тази година, е купуване на оборудване за кухнята в Дневния център за деца с увреждания в Свищов, осигурена също от дарител. Това поясниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Свищов.

Идеята на екипа от специалисти в Дневния център и директора Теменужка Тодорова е децата да придобиват базови домакински умения в новите помещения. Според специалистите заниманията ще имат и други положителни ефекти, сред които подобряване на концентрацията, засилване на вниманието, развитие на фината моторика.

Базарът ще отвори врати в 14.00 часа и ще работи до 20 декември 2019 година, включително.

Съпричастността си към идеята всеки може да изрази като си купи нещо от благотворителните маси, дари определена сума или  предостави собственоръчно изработени коледни и новогодишни изделия, които доброволците да продават.

„Поставихме началото преди една година и благодарение на всички Вас доказахме, че заедно можем повече. Ще Ви очакваме отново!“, апелират организаторите от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

Рени АТАНАСОВА