Коледна кулинарна работилница за малки и големи организираха в СПГ „Алеко Константинов” в Свищов

Велико Търново. Коледна кулинарна работилница за малки и големи организираха в свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“. Проявата бе част от Коледната програма на местната администрация, поясняват за Радио „Фокус“ – Велико Търново от школото. В нея участваха деца от подготвителните групи на ДГ „Чиполино”, ДГ „Слънчо” и вторите класове от СУ „Николай Катранов”.

В работилницата се включиха още заместник-кметът на община Свищов д-р Анелия Димитрова, началникът на отдел „Образование” Румяна Кузева и Росен Маринов, директор дирекция „Култура и културно наследство”.

Заедно с малчуганите готвиха и част от техните родители. Освен, че донесоха различни кулинарни изкушения, приготвени вкъщи, под наставничеството на ученици, обучаващи се в професия „Ресторантьор“ в СПГ „Алеко Константинов“, те, заедно с децата, месиха питка, коледни медени сладки и приготвиха традиционните за празника баница с късмети, и тиквеник.

За положените усилия и старание всички участници получиха коледни подаръци, осигурени от община Свищов. Малчуганите с наслада хапнаха от вкусните изделия на кулинарната изложба и отнесоха със себе си приятните емоции от изминалия ден.

Рени АТАНАСОВА