Коледна работилница за сурвакници организират в Община Велико Търново

Велико Търново. Коледна работилница за изработване на сурвакници организират в Община Велико Търново. Инициативата е на местната администрация и ежегодно се провежда в навечерието на Нова година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Материалите са осигурени от Общината, а всеки, който иска да се включи в проявата трябва само да отиде във фоайето на третия етаж в събота.

Началото на работилницата ще бъде поставено в 10.30 часа. На малчуганите и техните близки ще помагат специалисти от Регионалния исторически музей.

Във вечерните часове всички жители и гости на Велико Търново ще имат възможност да се насладят на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“, който също е подарък от управлението на града. Той може да се наблюдава от пл. „Цар Асен I“, като ще започне в 19.00 часа.

„Фокус“ припомня, че преди броени дни в старата столица се проведе ученическо състезание за „Най-хубава сурвачка“, в което се включиха над 100 деца от цялата община.
Отличените сурвакници са подредени във фоайето на втория етаж на кметството. Победителите получиха награди, а изложбата бе открита от зам.-кмета Снежана Данева – Иванова.

Луиза ТРАНЧЕВА