Комедията „Хванат.net” е последното заглавие на МДТ „Константин Кисимов“ за 2019 година, премиерата е утре

Велико Търново. Комедията „Хванат.net” е последното театрално заглавие от афиша на МДТ „Константин Кисимов“в старата столица за 2019 година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Спектакълът е създаден по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни. Режисьор е Тамара Иванова. Пред журналисти в старата столица тя подчерта, че заглавието е избрано, тъй като е отговаряло на условието да е комедия, с която театъра е искал да приключи календарната година, но в същото време не е и много познато в България, за разлика от автора си.

„Текстовете са много атрактивни, динамични, заредени с вътрешна енергия, като основното предизвикателство пред мен бе именно това – да успея да изведа тази вътрешна енергия, да я покажа на зрителя и чрез енергийната действена структура на спектакъла да намеря диалог с него“, обясни режисьорът, като уточни, че представлението може да се оредели като комедия на ситуациите със съвременен сюжет. Тя е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика, която се радва на голям успех и у нас.

Интересно за постановката е, че тя не се играе в битова обстановка, каквато е характерна за пиесите на Рей Куни, а е в затворено пространство, което може да се определи като „амбалажна среда“.

„Спектакълът е за това, че понякога човек тича, бяга, блъска се през целия си живот иска да постигне нещо. Дали успява или не, той прекрачва, прескача, тича, а отзад – зад гърба му остават някои много важни и съществени неща“, допълни още Тамара Иванова.

Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Йордан Сираков и Георги Димитров.

Премиерата на спектакъла ще е на 19 декември /четвъртък/, от 19.00 часа, на камерна сцена на МДТ „Константин Кисимов“.

Луиза ТРАНЧЕВА