Комисар Георги Мангараков, РДПБЗН-Пловдив: Счупване на релса е причината за дерайлиране на влаковата композиция, превозваща пропан-бутан, няма опасност за населението

Пловдив. Счупване на релса е причината за дерайлиране на влаковата композиция в Пловдив, превозваща пропан-бутан. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков. Той посочи, че цистерните от влаковата композиция са общо 27, като две от тях са празни – буферни. „Вследствие счупване на релса дерайлират двата локомотива и две цистерни с пропан-бутан. Те не са се обърнали, в изправено състояние са, но са извън релсовия път. Няма изтичане на газ, проверено е няколко пъти от нас. Очаква се разследващите органи да направят оглед“, каза комисар Георги Мангараков. Създадена е организация от НКЖИ за вкарване на цистерните в релсовия път и за тяхното изтегляне.
„Няма опасност за хората. Не сме правили евакуация, няма нужда от такава. На място имаме две пожарни и два аварийни екипа. Ситуацията е спокойна“, коментира комисар Мангараков.
Тони МИХАЙЛОВ