Комисар Тошко Бързилов, ГДПБЗН: 9 противопожарни автомобила гасят пожара в ж.к. „Красна поляна“, няма опасност за населението

Създадена е организация за овладяването на пожара в ж.к. „Красна поляна“, няма опасност за населението. Това каза за Агенция „Фокус“ комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. „Пожарът е възникнал в склад на фирма за хранителни стоки. Сигналът е подаден около 20.01 часа в Централния диспечерски пункт по тел. 112. Своевременно са изпратени необходимите сили и средства“, обясни комисар Бързилов.
По думите му на място са изпратени 9 противопожарни автомобила, които извършват гасителни действия. Допълнително от Столична община са пратени 5 водоноски. „Създадена е организация за овладяването на пожара и неразпространяването му към съседни обекти – складове, производствени помещения, болница и бензиностанция. Засега няма опасност за населението. Няма данни за пострадали хора“, каза още той.