Комисията по отбрана обсъди ролята и мястото на Военноморските сили в отбраната

С химна на Република България и химна на Българската армия се откри днешното изнесено заседание на Комисията по отбрана в Командването на Военноморските сили във Варна. Това съобщиха от Комисията по отбрана. На заседанието се обсъди ролята и мястото на Военноморските сили (ВМС) в отбраната на страната и процеса за развитие на отбранителните им способности. Всички народни представители се обединиха около мнението, че е крайно недостатъчно финансирането за ВМС.
Контраадмирал Петев, командир на Военноморските сили представи пред Комисията актуалното състояние и перспективите за развитие на Военноморските сили.
Преди началото на заседанието Комисията по отбрана откри новата академична година във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”. „Мечтите и любовта към морето са Ви довели във Висшето военноморско училище, университета, който е утвърден като уникално място в образователната ни система. Здраве, попътен вятър и винаги седем фута под кила по фарватерите към нови хоризонти” се казва в поздравителния адрес, поднесен от името на ген. Константин Попов, председател на Комисията, по повод откриването на академичната година.
Предишния ден членовете на Комисията по отбрана посетиха Пункт за базиране – Варна. Наблюдавани бяха демонстрации на бързоходни плавателни средства, представен беше и специален разузнавателен отряд. Народните представители се качиха и на менен ловец „Цибър”, спасителен кораб „Протео” и фрегатата „Смели”.