Компаньонка, предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна за ползване на чужда дебитна карта и кражба, получи осъдителна присъда и глоба

26-годишната Юлия Д., предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна, получи осъдителна присъда и глоба в размер на 500 лева. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. След като призна вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, тя поиска делото срещу нея да се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие. Така за двете престъпления, извършени от подсъдимата – ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляра и кражба на чужда движима вещ, състав на Варненския окръжен съд й наложи общо наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева.

На 14 октомври 2015 год. Юлия посетила със своя приятелка дома на мъж, който си поръчал по телефона жена за платена любов. Уговорен бил и хонорарът за това – 200 лева, по 100 за всяко от момичетата. След като получили парите от свидетеля в дома му, двете си тръгнали и обещали да се върнат по-късно.

След полунощ се върнали в дома на свидетеля по делото. Докато домакинът бил в банята, Юлия  взела от портфейла на мъжа наличната сума от 9 лева и дебитната му карта. Приятелката й се отказала от поръчката и решила да си тръгне. С нея тръгнала и Юлия.

Час по-късно подсъдимата показала на съпруга си и неговия син открадната дебитна карта. С данните от нея чрез системата „Еpay“ платила своите сметки за два мобилни телефона, дължимата сума за телефона на сина на съпруга си и  парите за дължимата електроенергия. Общата стойност на плащанията с чуждата дебитна карта били в размер на 818 лева. Титулярът на дебитната карта бил уведомен с текстово съобщение за направеното първо нерегламентирано плащане с картата му и тя била блокирана.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.