Конкурс за детско-юношеско творчество на тема „Търновград: царе и слава” обявиха във Велико Търново

Велико Търново. Конкурс  за детско-юношеско творчество на тема „Търновград: царе и слава” обявиха от Регионално управление на образованието и Регионална библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново. Конкурсът е посветен на  130 години от основаването на Първата публична библиотека във Велико Търново и 815 години от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от великотърновската библиотека. В него могат да участват всички ученици /индивидуално и колективно/ на възраст от 7 до 18 години от всички учебни заведения на област Велико Търново с литературна или изобразителна творба. Те ще бъдат разпределени в три възрастови групи – от  7 до 10 години, от  11 до 14 години и от 15 до 18 години. В срок до 7 март всеки участник има право да представи за поезия – до две творби; за проза – една творба до три стандартни страници; а за рисунка – една живописна или графична творба без паспарту и рамка.

Творбите за конкурса трябва  да съдържат трите имена на автора; адрес, възраст /навършени години/; име и адрес на учебното заведение; и телефон и e-mail. Те ще се приемат във филиала на библиотеката, намиращ се на ул. „Симеон Велики“ № 7. На 9 и 10 март жури ще определи победителите.

Номинациите ще бъдат обявени на 20 март в Централна сграда на библиотеката, а отличените творби ще се публикуват на интернет сайта на библиотеката и представени чрез изложби.

Надежда КРЪСТЕВА