Констатирана е съпричастността към притежаване на наркотици и към извършване на кражби на задържаните 8 мъже от квартал „Победа“

БургасВ резултат на проведените до момента процесуално-следствените действия по отношение действията на задържаните тази сутрин осем мъже, е констатирана съпричастността им към притежаване на наркотични вещества / марихуана и амфетамин/, както и към извършването на четири кражби на парични суми, имущество и вещи. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас.
Осемте мъже от бургаския квартал „Победа” бяха задържани при мащабна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти, частни домове и офиси на фирми, проведена с участието на служители от отдел „Криминална Полиция” при ОДМВР – Бургас, „Специализираните полицейски сили”, Първо Районно управление – Бургас и бургаската жандармерия.
Акцията стартира рано тази сутрин, като от проверените общо пет адреса, бяха иззети множество вещи / мобилни телефони, авто навигации, велосипеди, различни битови вещи, телескопични палки, ножове и други/, за чийто произход задържаните и до момента не могат да дадат адекватни обяснения.
Процесуално-следствените действия, предприети от служителите на реда по установяване на други престъпления, осъществени от осемте задържани, продължават. Събраните по случаите материали се докладват в Бургаска районна прокуратура.