Консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 се проведоха в Свищов

Велико Търново. По покана на кмета Генчо Генчев в Община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия за изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври 2019 година. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Във връзка с изготвяне на предложение до Централна избирателна комисия, при провеждане на консултациите, представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13-членния състав на Общинска избирателна комисия, който се състои от един председател, двама зам.-председатели, един секретар и деветима члена.

В община Свищов в състава на ОИК ще бъдат назначени представители на следните партии и коалиции: ПП ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Демократична България – обединение“.

При консултациите председателското място в ОИК бе определено за представител на  ПП ГЕРБ, двете зам.-председателски места бяха разпределени между Коалиция „Обединени патриоти“ и ДПС, а позицията на секретар бе решено да се заеме от представител на „БСП за България“. Останалите 9 члена ще бъдат назначени, като се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 16.07.2019 г., като се използва методът на най-големия остатък, но не по-малко от един член на всяка парламентарно представена партия или коалиция.