Конференция за ползите от енергийната ефективност организират във Велико Търново

Велико Търново. Конференция за ползите от енергийната ефективност в промишлените предприятия организират в старата столица. Основен инициатор на събитието е Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Светослав Стефанов, експерт „Комуникация, информация и логистика“ в Областен информационен център – Велико Търново. В рамките на форума ще бъдат разяснени възможностите за пазарно реализиране на мерки по енергийна ефективност и използване на енергия от възобновяеми източници. Експерти ще представят и ползите от придобиване на удостоверения за енергийни спестявания. „Лектори на събитието ще бъдат опитни експерти, познаващи в детайли нормативната база в сферата на енергийна ефективност и практиката по нейното прилагане. Конференцията се  реализира  по  проект „Повишаване на информираността и капацитета на българските предприятия за реализиране на дейности и мерки по енергийна ефективност и създаване на бизнес модел за подпомагане на схемата за задължения за енергийни спестявания и свързаните с нея дейности“, финансиран със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.“, допълни още Стефанов. Той подчерта и, че форумът ще е еднодневен. Ще се проведе на 10 юли /сряда/ в конферентната зала на хотел „Премиер“ и ще започне в 9.00 часа. Участието е безплатно като се изисква предварително записване.

За допълнителна информация и връзка имейл: office@vumk.eu или на телефони: 058/655 622 и 052/460 546. Лицето за контакт е Надежда Маленкина, която е организатор.

Освен във Велико Търново информационни кампании, за повишаване на енергийната ефективност в промишлените предприятия, ще бъдат проведени в периода 9-17 юли и в градовете Пловдив, Бургас, Варна, София и Враца.

Луиза ТРАНЧЕВА