Концерт за класическа музика на орган ще бъде представен в Смолян под егидата на кмета на града и областния управител

Под егидата на областния управител Недялко Славов и кмета Николай Мелемов днес от 18:00 часа в атриума на Областната администрация в Смолян ще бъде представена Класическа музика за орган в изпълнение на Петър Христов Стойков. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

В програмата са включени произведения на Йохан Себастиан Бах, Джироламо Фрескобалди, Дитрих Букстехуде, Феликс Менделсон-Бартолди.

Петър Христов Стойков e роден в Пловдив през 1987 г. Възпитаник е на Музикално училище „Добрин Петков“ със специалност „Пиано“. Завършил е „Композиция“ при Велислав Заимов. Учил е орган при Стефан Далчев, Десислава Иванова, Велин Илиев и др., както и е посещавал Майсторски клас по орган при Карен де Пастел, Австрия. Петър Стойков е изучавал „Орган“ в консерваторията „Джузепе Тартини“ в Триест, Италия. В момента защитава докторска дисертация по „Полифония“ в областта на музикалните строеве и темперациите.

Проявата е част от Културната програма на Областната администрация и част от празничната програма, посветена на Oбединението на град Смолян.

Входът за концерта е свободен. Областният управител и кметът на община Смолян канят всички любители на класическата музика да се насладят на изпълненията на орган от талантливия Петър Стойков.