Концерт и хоровод „На пататник в музея“ ще се проведе в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян

От 18.00 часа тази вечер в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян ще посрещнем публиката с почерпка, концерт и хоровод. Това съобщиха от Музея. Освен традиционното родопско ястие – пататник, гостите на музея ще бъдат зарадвани и от възпитаничката на НУФИ „Широка лъка“, вече много популярна и обичана народна певица, Ана Мария, и Светослав Стойчев.

Най-популярни песни – родопски, български, балкански, както и съвременна българска хитова музика, солови и дуетни изпълнения ще задоволят всеки музикален вкус.

И още: истинско веселие с народни хора от всички фолклорни области на България. Хорото е „език на душата“, извор на радост и надежда. А хората, играни по Нова година, са своеобразен ритуал, който буди земята за родитба.

С входните билети от 2 лв., на гърба на които всеки посетител ще напише предварително името си, ще се разиграе томбола с музейни сувенири и парична награда. „Скъпи приятели с души и сърца, отворени към българското и българските корени, заповядайте да се почерпим с пататници, дарение от десетина смолянски майстори на традиционната родопска кухня, и с душевна храна – песни и хора до насита. За весела Коледа, здрава и честита 2020 година!“, призовават от РИМ „Стою Шишков“ – Смолян.